Τι είναι το latex?

Τι είναι το latex?

Tuesday, Jun 14, 2016 0 comment(s)

To Latex είναι ένα λευκό μείγμα (που μοιάζει με γάλα υγρό), ένα μείγμα σωματιδίων καουτσούκ στο νερό. Η Latexco χρησιμοποιεί δύο τύπους latex: φυσικό και συνθετικό latex.

To Latex είναι ένα λευκό μείγμα (που μοιάζει με γάλα υγρό),  ένα μείγμα σωματιδίων καουτσούκ στο νερό. Η Latexco χρησιμοποιεί δύο τύπους latex: φυσικό και συνθετικό latex.

To φυσικό λατέξ είναι ο χυμός του τροπικού δέντρου καουτσούκ, το Hevea brasiliensis, το οποίο καλλιεργείται σε φυτείες στη Νοτιοανατολική Ασία (Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Βιετνάμ και Ινδονησία), μέρη της Αφρικής (Καμερούν) και στη Νότια Αμερική (Βραζιλία). Το συνθετικό λατέξ είναι κατασκευασμένο από το πετρέλαιο.

Η πλειοψηφία του φυσικού λατέξ που συλλέγεται κάθε χρόνο, χρησιμοποιείται σε ελαστικά, χειρουργικά γάντια και προφυλακτικά. Επιπλέον, χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, σε στρώματα και μαξιλάρια.

Η Latexco ενσωματώνει κυρίως ένα μείγμα φυσικών και συνθετικών latex στα προϊόντα της, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη και των δύο τύπων. Το φυσικό λάτεξ εξασφαλίζει απαράμιλλη ανθεκτικότητα και είναι μαλακό. Το συνθετικό latex εγγυάται μεγαλύτερη σταθερότητα στη διαδικασία παρασκευής. Μερικά από τα στρώματα μας είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικό latex.

Όποια και αν είναι η ποσότητα του φυσικού λάτεξ, υπάρχει πάντα μία σταθερά: Η Latexco λειτουργεί μόνο με υψηλής ποιότητας φυσικό λάτεξ από επιλεγμένες και ελεγχόμενες φυτείες, η οποία έχει ελεγχθεί προσεκτικά πριν χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία παρασκευής.